BLAST CHILLER

Blast Chiller to profesjonalne urządzenie dla kreatywnych domowych szefów kuchni.

Dzięki Blast Chiller możesz zamrażać, gotować w niskich temperaturach, stworzyć ciasto z jak neapolitańskiej pizzerii, bezbłędnie rozpuścić czekoladę czy przygotowywać niewiarygodnie świeży jogurt i lody.

Blast Chiller został opracowany w celu wprowadzenia profesjonalnych rozwiązań do domowej kuchni, umożliwiając gwałtowne  zamrożenie  oraz rozmrożenie  gotowego dania lub produktu przy doskonale zrównoważonej wilgoci i wentylacji bez narażania go na działanie czynników zagrażających jego jakości, zachowując całkowitą świeżość.Technika ta redukuje również czas pracy i sprawia, że organizacja kuchni jest bardziej wydajna,a produkty zdrowe i świeże. Blast chiller to innowacyjne urządzenie które ogranicza całkowicie marnowanie żywności.

Blast Chiller posiada następujące funkcje:

  • szybkie chłodzenie gotowych dań do temperatury +3°c,
  • błyskawiczne zamrażanie-urządzenie osiąga w środki temperaturę -35°c, co powoduje schłodzenie żywności do -18°c
  • chłodzenie wina z prędkością – 1°c na 1 min
  • kontrolowane rozmrażanie i przechowywanie jedzenia w dowolnej temperaturze, od -20°c do +80°c
  • powolne gotowanie w niskiej temperaturze, >70°c
  • specjalny program do wyrastania ciasta drożdżowego- pizza, chleb, brioche
  • podgrzewanie zaprogramowanego dania tuż przed powrotem do domu