BLAST CHILLER
Blast Chiller to profesjonalne urządzenie dla kreatywnych domowych szefów kuchni.
Dzięki Blast Chiller możesz zamrażać, gotować w niskich temperaturach, stworzyć ciasto z jak neapolitańskiej pizzerii, bezbłędnie rozpuścić czekoladę czy przygotowywać niewiarygodnie świeży jogurt i lody.
Blast Chiller został opracowany w celu wprowadzenia profesjonalnych rozwiązań do domowej kuchni, umożliwiając gwałtowne zamrożenie oraz rozmrożenie gotowego dania lub produktu przy doskonale zrównoważonej wilgoci i wentylacji bez narażania go na działanie czynników zagrażających jego jakości, zachowując całkowitą świeżość.Technika ta redukuje również czas pracy i sprawia, że organizacja kuchni jest bardziej wydajna,a produkty zdrowe i świeże. Blast chiller to innowacyjne urządzenie które ogranicza całkowicie marnowanie żywności.
Blast Chiller posiada następujące funkcje:
- szybkie chłodzenie gotowych dań do temperatury +3°c,
- błyskawiczne zamrażanie-urządzenie osiąga w środki temperaturę -35°c, co powoduje schłodzenie żywności do -18°c
- chłodzenie wina z prędkością – 1°c na 1 min
- kontrolowane rozmrażanie i przechowywanie jedzenia w dowolnej temperaturze, od -20°c do +80°c
- powolne gotowanie w niskiej temperaturze, >70°c
- specjalny program do wyrastania ciasta drożdżowego- pizza, chleb, brioche
- podgrzewanie zaprogramowanego dania tuż przed powrotem do domu